Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Ρηγολόγου στο Πολεμάρχι

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 γιορτάσαμε στο Πολεμάρχι σε ένα γραφικό ξωκκλήσι το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Ρηγολόγου.
Το μικρό αυτό πανηγύρι γίνεται σε ένα μικρό ιδιόκτητο ναό του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Άννας, κάθε χρόνο την παραμονή της γιορτής του Ρηγολόγου από το διακεκριμένο και άξιο συγχωριανό μας Μιχάλη Δασκαλάκη που ζει και εργάζεται επιτυχώς στην Αθήνα.
Όμως αγαπάει πολύ το χωριό μας και έχει βοηθήσει πολλούς συγχωριανούς του με κάθε τρόπο και μέσο.
Έτσι λοιπόν το 2008 έφτιαξε ένα μικρό εκκλησάκι για να τιμήσει τη μνήμη των γονέων του, όπως αναφέρει η μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο της εκκλησίας.
Το εκκλησάκι βρίσκεται στην αγροτική τοποθεσία Διγαλής στα σύνορα Πολεμαρχίου και Καμισιανών, όπου τριγύρω υπάρχουν απέραντοι ελαιώνες, αλλά όχι και τόσο παλιά η περιοχή ήταν πνιγμένη στα αμπέλια με τεράστιες εκτάσεις.
Ένας μικρός χωματόδρομος οδηγεί στην εκκλησία από τη γειτονιά Γκαγκανιανά του χωριού και υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης.
Μαζεύτηκαν γύρω στα 70 άτομα, παρακολούθησαν τη λιτή λειτουργία, ενώ ακολούθησαν μια μικρή αρτοκλασία και ένα παραδοσιακό κέρασμα με γραβιέρα, σταφίδα και κρασί.
Η θέα που απολαμβάνει κανείς από το εκκλησάκι προς το ακρωτήριο Σπάθα, το Κρητικό πέλαγος, το Κολυμπάρι και τα Καμισιανά με τους ατελείωτους ελαιώνες να μπαίνουν μέσα στη θάλασσα είναι απερίγραπτη, ειδικά αργά το απόγευμα με το ηλιβασίλεμα.
Ακολουθούν εικόνες από το εκκλησάκι, το πανηγύρι και την γύρω περιοχή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου